Een aantal aandachtspunten:

1. Onderzoek meerdere webdesigners

Natuurlijk willen we bij W3BRR u graag van dienst zijn. Maar we begrijpen ook dat u niet over één nacht ijs gaat en een ontwerp wil wat bij u past. Onderzoek daarom met uw bedrijf met wie u het liefst in zee gaat aan de hand van een offerte of een gesprek met meerdere aanbieders.

2. Planning

Maak vooraf een planning en bespreek die met de webdesigner. Het scheelt enorm als aan beide kanten de verantwoordelijkheden, mijlpalen én de daarbij behorende tijdlijnen duidelijk zijn.

3. Inhoud

Heeft u alle inhoud van uw site al klaar? Als u een voorlopige indeling heeft gemaakt en alle teksten (plus foto’s) klaar zijn gaat de opbouw een stuk sneller. Natuurlijk kunt u deze later nog aanpassen.

4. Communicatie

Een goede communicatie is belangrijk! Wees duidelijk over wat u wil en hoe u bepaalde dingen ziet.

5. Technieken, CMS en SEO

Vraag naar de technieken die worden gebruikt om de website te maken en te onderhouden. Wilt u zelf inhoud kunnen toevoegen? Welke gebruikersrechten wilt u instellen? Hoeveel mensen zijn er eindverantwoordelijk voor de inhoud? Wie heeft de eigendomsrechten van foto’s?

6. Beveiliging

Webdesign is één, beveiliging is minstens zo belangrijk. Sommige platforms zijn gevoeliger voor hackers dan andere.

7. Afspraken

Maak afspraken over planning, mijlpalen, communicatie-momenten en tijdige afhandeling van zogenaamde ‘change-requests’ op basis van prioriteit en ‘severity level’. Dit kan bijvoorbeeld door een online ‘ticketing system’ in een klanten-omgeving.

W3BRR kan u tevens adviseren bij het opstellen van een werkopdracht of functioneel ontwerp. In dat geval treden wij op als consultant.

w3brr_logo

 

Geef een reactie