W3BRR kan ook uw ontwerp digitaal in 3D uitvoeren, in 3D printen en zelfs zorgen voor de uitvoering in diverse metalen.

Om een 3D print te kunnen maken, is een 3D ontwerp nodig. Een 3D-ontwerp kan worden gemaakt van een bestaand product, 2D tekening, schets of afbeelding. Ideaal, wanneer 3D printen dé manier is om een product of idee te maken, maar er geen digitaal bestand beschikbaar is.

Van 3D-ontwerp naar 3D print

W3BRR kan een ontwerp voor je maken op basis van je ideeën en deze omzetten naar een printbaar 3D-bestand. Het idee, de 2D tekening, schets, afbeelding of het bestaande product kan zowel digitaal (PDF, JPG, PNG, DXF of DWG) als hardcopy worden aangeleverd. Over de beste keuzes voor materiaal, 3D print-techniek, vorm en formaat is altijd overleg mogelijk.

Ontwerpen gebeurt met Solidworks, een professioneel ontwerp pakket. 3D printen kan in diverse (recycle-bare) materialen en in diverse kleuren.

Ook kan uw ontwerp in diverse metalen worden gefreesd met behulp van een 5-assige computer gestuurde frees.

De laatste jaren zien we filamenten die mechanisch sterker zijn, beter tegen warmte kunnen, en diverse toevoegingen bevatten zoals vezels van hout, kurk, staal en zelfs carbon. Het printen van dergelijke hoogwaardige kunststoffen is over het algemeen niet makkelijker maar de toepassingsgebieden van 3D prints nemen hierdoor ontzettend toe. Denk hierbij aan prototyping, kunststof onderdelen, serie productie, relatiegeschenken, behuizingen, modelbouw en gezondheidszorg.

Wilt je weten hoe we jou of je bedrijf kunnen helpen? Laat een bericht achter op onze contact pagina of stuur direct een email naar info@w3brr.nl

SCHETS

Om een 3D ontwerp te kunnen maken, gaan we aan de slag met tekeningen, maten, schetsen en ideeën. Ook willen we graag de materiaalsoort weten, zodat we iets kunnen zeggen over hoeveel het object gaat wegen en welke eigenschappen het heeft. Zonodig kunnen we ook bepaalde simulaties doen op het object en conclusies trekken over sterkte, temperatur-invloeden en dergelijke. Klik op de foto voor een uitvergroting.

Hans Spencer

RENDERING

Hier is dezelfde beker, maar dan in een rendering; het lijkt een foto, maar dat is het niet. Op basis van wat we hebben ingegeven bij het ontwerpen produceert de computer een realistische rendering, inclusief, belichting, achtergrond, reflectie en alle andere eigenschappen. Klik op de foto voor een vergroting.

Sara Hughes

PRINT BESTAND

Om het ontwerp te kunnen printen wordt het ontwerp omgezet in een draadmodel, waarna de printer zijn werk doet. Wij kunnen printen met diverse materialen, met een resolutie van 0,05mm.

IN HET KORT

Wat kunnen we voor je betekenen:

 • 3D ontwerp en tekenwerk
 • 3D printen in o.a.
  • PETG
  • PLA
  • Reinforced PLA
  • Flex (rubber)
  • TPU98A
 • Assemblage en productie

Om jouw idee vorm te geven biedt W3BRR haar 3D tekenservice aan. Van enkele schetsen met afmetingen en het nodige fotomateriaal maken wij realistische 3D renders. Met deze beelden is een idee makkelijk over te dragen gezien ze niets aan de verbeelding overlaten. Aarzel niet vrijblijvend contact op te nemen om jouw idee te bespreken!

Een mail naar info@w3brr.nl met de beschrijving van je 3D-wens is voldoende om snel een offerte te ontvangen.